Wsteczna kompatybilność w PlayStation 5 coraz bardziej prawdopodobna
Konto usunięte
Witam Coraz więcej wskazuje na to, że PlayStation 5 będzie konsolą, na której odpalimy gry z PlayStation 4, a może nawet z jeszcze starszych urządzeń Sony. Co wy o tym sądzicie?
-
Konto usunięte1554723538
Ja jest tylko jeszcze ciekawy co z grami kupionymi przez PS Store. Czy na PS5 będzie możliwosc zalogowania się na konto z PS4 i pobrania gier z biblioteki?
0 Fajne! -
@Mati92
Na każdej konsoli Sony logujesz się na swoje konto PSN więc na PS5 również tak będzie.
0 Fajne! -
@Mati92 PS3, PS4 i PSVita mają jedno - wspólne - konto PSN. W przypadku PS5 będzie więc tak samo. To raczej kwestia tego, czy Sony - w ramach wstecznej kompatybilności - pozwoli na pobieranie gier z poprzedniej generacji.
0 Fajne! -
Ale pamiętajmy o tym , że ta wsteczna kompatybilność najpierw wogóle musi być :-)
0 Fajne! -
Jeśli tak rzeczywiście będzie to bez zastanowienia PS5 kupuję .
0 Fajne! -
@Monet24 każdy stary temat odkopiesz i będziesz klepał posty bez sensu?
1 Fajne! -
https://www.youtube.com/watch?v=z_HuAa5fTqY
Gdyby tak Ps5 wyglądała,to kupuje na dzień premiery, wygląd wymiata, i najważniejsze,1:26 wsteczna kompatybilność Ps1,Ps2,Ps3,Ps4,
0 Fajne! -
Jestem za bo pograł bym starsze gry z mojej kolecji na jednej konsoli :)
1 Fajne! -
Ale nie pograsz na 99%.
Niestety.
1 Fajne! -
Znając Sony i ich ciekawe pomysły na utrudnienie życia (karty pamięci w PS1-2, karty pamieci do Vity, platny multiplayer w PS4, jakies kartridże z dyskami SSD do PS5) to i z tą wsteczną coś wymyślą, żeby na tym zarobić.
Moze byc itak, że do działania wstecznej kompatybilności z PS4 bedzie wymagany PS+.
W kompatybilność ze starszymi konsolami niz PS4 nie wierzę. To by bylo za duzo pracy dla Sony i zbyt wiele zamiennych.
Napisanie emulatorów i to dobrze działających to nie jest prosta sprawa, weź plynnie emuluj Cella z PS3 na tanim APU z konsol.
Emulacja zawsze potrzebuje dużo wiekszej mocy obliczeniowej niz dysponowal nim oryginalny sprzęt.
Nawet najlepszy emulator na PC starych konsol itak dziala na zasadzie kompromisów.
2 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo