Dragon Age The Veilguard vs Warhammer Space Marine 2 PS5

M4rcin

1739455794

Siemka

Mam dylemat co wybrać a mogę wybrać na raz tylko jedno. Co bardziej polecacie, nowe Dragon Age (grałem tylko dawno temu w Inkwizycję ale nie przeszedłem) czy nowego Space Marine (nie grałem w serię Warhammer).

•  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

1739459805

@M4rcin  

Grałem w obie gry to może mogę coś doradzić. 

Space Marine 2 mimo wielu pochwał mi nie podszedł dla mnie zbyt banalny mechanicznie. Chodzisz i strzelasz. Niektórzy porównywali tę grę do gears of war no ale niestety moim zdaniem trochę jej brakuje. Pierwsze 3 części gearsow miały mega klimat i fabułę którą się chciało odkrywać, no tu niestety tego brak. 

Dragon Age veilguard przeszedłem całe, pomimo dość sztampowej fabuły i cukierkowej grafiki, że już nie wspomnę o na siłę wrzuconych wątkach LGBT, no ale gra broniła się moim zdaniem dość ciekawym systemem walki, nie zgorszymi misjami pobocznymi no i w sumie przeszedłem wszystkie poprzednie części i każda mi się podobała chociaż uważam że ta jest najsłabsza. 

3 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1739485523

Ja nie grałem jeszcze w Warhammera ale w Dragon Age mam ponad 130h i platynę zrobioną (2 przejścia) .

Pomimo całego hejtu bawiłem się bardzo fajnie, przyjemna gra i miejscami potrafi nawet wciągnąć na całe popołudnia :)

napewno nie jest tak zła jak ją opisują samce alfa (bo przecież co to za gra jeśli jest LGBTQ). Owszem ciężko się czytało niektóre wypowiedzi jednej z osób ale ile to jest % całej gry? 2? :) 

Jeśli lubisz gry pokroju Mass Effect (system walki i rozwijania drużyny) to się nie zawiedziesz :)

2 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1739554501

Grałem w oba i bez dwóch zdań wybrał bym Space Marine 2. 

Co do dragon Age, mimo lgbt(które na siłe jest niestety, ale da się wybierać inne opcje dialogowe), jest cukierkowe, ma fajnie rozbudowany świat i skille, gra daje umierkowane doznania, za to plusem jest że jest naprawdę długa i ma wiele wątków.

Warhammer jest krótki, dosłownie 8-9h i gra skończona, za to czuć ten wir walki w którą wciągany jest bohater, dawka emocji i klimatu murowana. 

Jeśli szukasz czegoś na wiele godzin to weź Dragon Age, a jeśli chcesz poczuć czym jest walka, wybierz Warhammera. 

Dragon Age 6.5/10

Warhammer 8/10

4 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Ostatnio na blogu
Nadchodzące premiery gier (17–23 lutego 2025)
17 lutego 2025

W tym tygodniu nie zabraknie dużych premier i interesujących nowości! Jeśli kochasz RPG, Avowed to absolutny hit. Fanom narracyjnych historii polecamy Lost Records: Bloom & Rage, a dla tych, którzy szukają nietypowych doświadczeń, Blood Typers i Cabernet mogą być strzałem w dziesiątkę. Sprawdź pełną listę premier i wybierz coś dla siebie!

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry