Pomoc z wysyłkami OLX
Cześć jeśli nie ten dział ewentualnie temat niezgodny z regulaminem to proszę o usunięcie.
Mam pytanie odnośnie przesyłek OLX ponieważ jakiś czas temu wystawiłem obiektyw i odezwał mi się chłopak który zadeklarował się do kupna obiektywu ale przez przesyłki OLX,przystałem na to dodałem przesyłkę wypisałem wszystkie dane i zaakceptowałem jego "prośbę" kupna przez portal i jakoś po godzinie czasu otrzymałem od OLX list przewozowy tylko nurtuje mnie jedna kwestia gdzie są pieniądze bo z tego co słyszałem to one są mrożone do czasu aż nie nadam przesyłki ale nigdzie nie widzę informacji,że kupujący je przelał a jedynym "potwierdzeniem" jest list przewozowy od olx.Czy może mi ktoś wytłumaczyć na jakiej zasadzie to wszystko działa
-
Na początku olx chyba nie weryfikowało oceny i wszystkie trafiały do ocen sprzedawcy. Teraz chyba trafiają do weryfikacji te negatywne.
Sam mam pierwsze 3 oceny negatywne. :D
1 Fajne! -
Około godziny 14 zostało potwierdzone wyjęcie obiektywu z paczkomatu i został mi wysłany mail że przelew został zrobiony także teraz czekam tylko na pieniądze
0 Fajne! -
I gitara. :D
Do max 3 dni będziesz czekał. Ja mam zwykle tego samego dnia lub na następny dzień. ^^
PS. Przesyłka 1zl aktualnie! :D
0 Fajne! -
Pieniądze doszły jestem bardzo miło zaskoczony całym przebiegiem chociaż rzuciłem się na głęboką wodę bo zamiast sprawdzić jak to działa na rzeczy wartej 100zł to sprzedałem obiektyw za 3 tysiące :D
0 Fajne! -
@Erick0674 wystarczyło posłuchać doświadczonych z przesyłkami OLX i nie brać pod uwagę jednego bajkopisarza :) Cieszę się, że Ci się spodobało i wszystko skończyło się dobrze. OLX dla sprzedającego to teraz bajka, omijasz te kosmiczne prowizje z innego portalu aukcyjnego i do tego jest promocja na wysyłkę - 1zł.
1 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo