Pomoc z wysyłkami OLX
Cześć jeśli nie ten dział ewentualnie temat niezgodny z regulaminem to proszę o usunięcie.
Mam pytanie odnośnie przesyłek OLX ponieważ jakiś czas temu wystawiłem obiektyw i odezwał mi się chłopak który zadeklarował się do kupna obiektywu ale przez przesyłki OLX,przystałem na to dodałem przesyłkę wypisałem wszystkie dane i zaakceptowałem jego "prośbę" kupna przez portal i jakoś po godzinie czasu otrzymałem od OLX list przewozowy tylko nurtuje mnie jedna kwestia gdzie są pieniądze bo z tego co słyszałem to one są mrożone do czasu aż nie nadam przesyłki ale nigdzie nie widzę informacji,że kupujący je przelał a jedynym "potwierdzeniem" jest list przewozowy od olx.Czy może mi ktoś wytłumaczyć na jakiej zasadzie to wszystko działa
-
@Asamer dokładnie tak jak piszesz. Sam tak już trochę rzeczy kupiłem i sprzedałem
1 Fajne! -
Trzymajcie za mnie kciuki,obiektyw umieściłem w paczkomacie :D dziękuję wszystkim za opinię mam nadzieję że wszystko skończy się dobrze
1 Fajne! -
Daj znać jak wszystko przebiegło ;)
0 Fajne! -
Napiszę cos od siebie,
wysyłam przesyłki na co dzień, jeszcze nigdy nic mi sie dziwnego nie wydarzyło, kasa najpóżniej nastepnego dnia po wyjeciu przesyłki przez kupujacego na koncie, a najczęściej tego samego dnia.0 Fajne! -
Tak jak PabloWWL napisał, kasa jest przesyłana na konto sprzedającego dopiero w momencie odbioru przesyłki z paczkomatu przez kupującego. Jeśli odebrana zostanie przed godziną 15 to z reguły kasa jest na koncie tego samego dnia a praktycznie zawsze jest na drugi dzień. Teraz przesyłki są w promocji za 3 zł, więc to świetna sprawa dla kupujących na odległość a pamiętam że jakoś pod koniec roku przez chwile przesyłki były po 1 zł.
Minus taki że nie wiesz czy nie dostaniesz w przesyłce jakiegoś bubla a kasa idzie do sprzedawcy w momencie odbioru przesyłki i nie da rady tego wstrzymać a kontakt z olx to jak grochem o ściane i tylko przez formularz. To że dostaniesz coś niesprawnego, zapsutego, niezgodnego z opisem to trudno, Twoje ryzyko. Doświadczyłem na własnej skórze :( Niby są oceny sprzedających ale to chyba działa tylko na kom i często są zafałszowane.
0 Fajne! -
Te komentarze to pic na wodę mam jeden negatyw chociaż nie wiem za co :D
0 Fajne! -
A gdzie mozna zobaczyć te komentarze - bo ja tego u siebie nigdzie nie widze :(
0 Fajne! -
@PabloWWL
W aplikacji olx na telefon
konto---> otrzymane oceny
0 Fajne! -
@PabloWWL
W aplikacji w telefonie - "Otrzymane oceny"
Wchodząc w aplikacji na - otrzymane oceny - masz napisane od kogo masz tego negatywa, to w końcu sprzedawałeś już coś z przesyłkami OLX przed tą transakcją z obiektywem ? bo komentarze wystawiają tylko kupujący.
0 Fajne! -
@Radnyns to jest moja pierwsza transakcja przez olx przesyłki wcześniej wysłałem coś od Siebie przez pobranie i z tego mam pozytyw a mam negatyw od anonima nie wiem za co i z tego co wiem te komentarze idzie otrzymać nawet po wymianie kilku wiadomości
0 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo