Ps Vita w 2024 roku.
Witam serdecznie.
Od jakiegoś czasu jestem dumnym posiadaczem konsoli PS4. Niestety moja druga połówka nie jest z tego powodu zbyt zachwycona. Najczęściej są problemy jeżeli chodzi o odbiornik tv. On ogląda masę filmów a ja ogrywam masę gier. Wpadłem na chyba genialny pomysł w postaci zakupienia PS Vita aby móc grać na remone play. No i tutaj moje pytanie do osób które robią tak jak ja chce zacząć robić. Czy jest w ogóle sens aby inwestować w kieszonsolke? Mam laptopa i wiem że aplikacja również działa z win 11 lecz chyba wygodą przenośnej konsoli by mnie przekonywała. A może to jest kompletnie strata kasy i czasu? Na aukcjach ps Vita kosztuje średnio 600 złotych więc jakoś droga się nie wydaje.
Dziękuję z góry za wszelkie opinie :)
-
A Switch (ktorego masz w swoim spisie) w wersji przenosnej nie zda egzaminu ? PSVita to swietna konsolka, ale dzis juz ma charakter retro, to gratka glownie dla kolekcjonerow i w zadna nowosc na niej nie zagracie.
2 Fajne! -
Miałem taki pomysł na początku. Switch nie ma aplikacji od PS4. Pewnie jak bym przerobił konsole to by była możliwość, lecz wydaje mi sie, że hackowanie switcha jest dość trudne.
0 Fajne! -
@Pogoda jakbyś miał PS5 to Playstation Portal by Cię poratował w tej sytuacji 😉
1 Fajne! -
@Pogoda na szczescie nie ma i oby nigdy takich nie bylo: niechaj Sony pozostanie Sony, a Nintendo Nintendo. Zreszta Switch jest technologicznie slabszym sprzetem od PS4, wiec byloby trudno;)
Co do hackowania i pirackich aplikacji nawet sie nie bede wypowiadal...
Najlepiej niech kazdy gra na innym sprzecie i potem ewentualnie sie zamienicie, podzielicie wnioskami, przezyciami, itp. To rowniez fajny sposob, moim skromnym zdaniem, na poglebienie zwiazku -- skoro sam do tego nawiazujesz. Ale i tak na wspolne granie najlepsze sa planszowki, ale to juz offtopic:)
2 Fajne! -
Jest jeszcze coś takiego jak PlayStation TV, pozwala min. na streaming gier z PS4 na drugi telewizor, oczywiście jeśli jest możliwość posiadania TV w drugim pokoju :)
2 Fajne! -
Vita do Remote Play jest spoko, pod warunkiem, że nie przeszkadza Ci sterowanie. Kiedyś próbowałem i nie pamiętam tylko czy sterowanie jest takie samo do wszystkich gier, czy zmienia się pod grę. W każdym razie, w Vicie nie wciśniesz analogów i nie ma przycisków L/R 1/2 a tylko samo L i R.
2 Fajne! -
Jeśli pS4, to możesz nabyć jakiś budżetowy tv full hd i powiesić go w sypialni. Ja kiedyś chyba w Selgrosie kupiłem małego grzmota 37" za chyba 600zł.
1 Fajne! -
Albo zaproponuj dziewczynie / żonie oglądanie na lapie skoro też posiadacie :)
2 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo