PS5 uszkodzona płyta główna sprzedaż
Cześć, wczoraj padła mi podczas grania konsola i już nie wstała.
Dziś na serwisie diagnoza przepalona płyta główna.
koszt wymiany z racji ze Sony nie sprzedaje poszczególnych części 1500-1800 zl.
wobec braku gwarancji ze konsola jeszcze posluzy kupiłem dziś nowa ze sklepu.
koszt samego zasilacza to Ok 800 zł, dysk i napęd sprawne. Jak myślicie ile wołać za taka uszkodzona konsole i gdzie sprzedać ?
-
(Zaloguj się żeby zobaczyć zdjęcia)ja swojego zawodnika od zawsze trzymam w poziomie bo w pionie wygląda źle i myślałem że mi będzie smyrac telewizor
1 Fajne! -
@Erick0674 To też jest jak najbardziej dobry powód 😁
2 Fajne! -
@Asamer ja tą poprzednią miałem w pionie ponad 2 lata, ponad 2200h na liczniku i nic się nie stało :)
Nowy nabytek też w pionie bo tak pasuje mi do wnętrza, nie mam opcji nawet położyć a i wygląda dla mnie strasznie - kwestia gustu ;)1 Fajne! -
Słuchajcie, mam pytanie ale dajcie mi chwilę muszę coś wam napisać, 4 dni temu dla znajomego podczas grania na ps5 strzeliła konsola, i niestety trup zero reakcji, postanowił rozkręcić konsole i ruszył dwie śrubki, jedną od napędu drugą w okolicach wentylatora i w dodatku je pomylił przy wkręcaniu 😒ale plomby nie ruszył, bo ockną się że konsola może być jeszcze na gwarancji i się nie mylił, wczoraj zawiózł konsole do sklepu aby złożyć rękojmie, sklep przyjął zgłoszenie, polecił jemu chyba 2 warianty, zwrot pieniędzy, nowa konsole, wybrał nowa konsole, ale pod warunkiem jak tamtej nie naprawią, konsola zostawia wysłana na gwarancje aby sprawdzić.
I mam pytanie, czy przez to że ruszył dwie śrubki i jeszcze je pomylił 😒 serwis może nie uznać w swoim odczuciu gwarancji bo były łapy tam sadzone. Z góry dzięki za odpowieć.
3 Fajne! -
@Masteron myślę że nie, plomba cała, zawsze można przypalić głupa że czyścił konsole z kurzu :)
jednak to zależy od widzimisię serwisanta według mojej opinii :)
2 Fajne! -
@kenny2612 No tak, tutaj masz racje, teraz zależy od humoru serwisanta, jeżeli będzie miał zły dzień, to może być pozamiatane.
4 Fajne! -
@Masteron daj znać jak będzie decyzja :) jestem ciekaw
nie sądziłem że aż tyle tych przypadków zepsutych konsol jest....
2 Fajne! -
@kenny2612 ok napewno podzielę się tą informacją.
Spróbuje popytać jeszcze na innych forach. Może czegoś nowego się dowiem.
Widocznie Ps5 przerosło Sony;) robili na ilość a nie na jakość:), ale nawet, na ilość im nie pykło, bo przecież przez jakiś czas konsole od premiery były ciężko dostępne w sklepach.
4 Fajne! -
(Zaloguj się żeby zobaczyć zdjęcia)Coś takiego znalazłem
3 Fajne! -
Niedługo będą dawać plomby na zasilacz wejścia USB i napęd żeby broń boże z tego nie korzystać
2 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo