PS5 uszkodzona płyta główna sprzedaż

kenny2612

Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

1678469569

Cześć, wczoraj padła mi podczas grania konsola i już nie wstała. 

Dziś na serwisie diagnoza przepalona płyta główna.

koszt wymiany z racji ze Sony nie sprzedaje poszczególnych części 1500-1800 zl. 

wobec braku gwarancji ze konsola jeszcze posluzy kupiłem dziś nowa ze sklepu.

koszt samego zasilacza to Ok 800 zł, dysk i napęd sprawne. Jak myślicie ile wołać za taka uszkodzona konsole i gdzie sprzedać ?

•  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Supporter Bronze

1678743798

(Zaloguj się żeby zobaczyć zdjęcia)ja swojego zawodnika od zawsze trzymam w poziomie bo w pionie wygląda źle i myślałem że mi będzie smyrac telewizor 

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Tester

1678745077

@Erick0674 To też jest jak najbardziej dobry powód 😁

2 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1678777493

@Asamer ja tą poprzednią miałem w pionie ponad 2 lata, ponad 2200h na liczniku i nic się nie stało :) 

Nowy nabytek też w pionie bo tak pasuje mi do wnętrza, nie mam opcji nawet położyć a i wygląda dla mnie strasznie - kwestia gustu ;)

1 Fajne!
  •  
    Masteron Moderator
    Odznaki:

1678781756

Słuchajcie, mam pytanie ale dajcie mi chwilę muszę coś wam napisać, 4 dni temu dla znajomego podczas grania na ps5 strzeliła konsola, i niestety trup zero reakcji, postanowił rozkręcić konsole i ruszył dwie śrubki, jedną od napędu drugą w okolicach wentylatora i w dodatku je pomylił przy wkręcaniu 😒ale plomby nie ruszył, bo ockną się że konsola może być jeszcze na gwarancji i się nie mylił, wczoraj zawiózł konsole do sklepu aby złożyć rękojmie, sklep przyjął zgłoszenie, polecił jemu chyba 2 warianty, zwrot pieniędzy, nowa konsole, wybrał nowa konsole, ale pod warunkiem jak tamtej nie naprawią, konsola zostawia wysłana na gwarancje aby sprawdzić.

I mam pytanie, czy przez to że ruszył dwie śrubki i jeszcze je pomylił 😒 serwis może nie uznać w swoim odczuciu gwarancji bo były łapy tam sadzone. Z góry dzięki za odpowieć.

3 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1678786331

@Masteron myślę że nie, plomba cała, zawsze można przypalić głupa że czyścił konsole z kurzu :) 

jednak to zależy od widzimisię serwisanta według mojej opinii :) 

2 Fajne!
  •  
    Masteron Moderator
    Odznaki:

1678789193

@kenny2612 No tak, tutaj masz racje, teraz zależy od humoru serwisanta, jeżeli będzie miał zły dzień, to może być pozamiatane. 

4 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1678789702

@Masteron daj znać jak będzie decyzja :)  jestem ciekaw

nie sądziłem że aż tyle tych przypadków zepsutych konsol jest....

2 Fajne!
  •  
    Masteron Moderator
    Odznaki:

1678790905

@kenny2612 ok napewno podzielę się tą informacją.

Spróbuje popytać jeszcze na innych forach. Może czegoś nowego się dowiem.  

Widocznie Ps5 przerosło Sony;) robili na ilość a nie na jakość:), ale nawet, na ilość im nie pykło, bo przecież przez jakiś czas konsole od premiery były ciężko dostępne w sklepach.

4 Fajne!
  •  
    Masteron Moderator
    Odznaki:

1678800944

(Zaloguj się żeby zobaczyć zdjęcia)Coś takiego znalazłem

3 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Supporter Bronze

1678815028

Niedługo będą dawać plomby na zasilacz wejścia USB i napęd żeby broń boże z tego nie korzystać 

2 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Ostatnio na blogu
Kolejna część, te same problemy? Sniper Elite: Resistance - recenzja gry (XSX/XRP/XCG)
3 kwietnia 2025

Resistance przenosi nas w realia okupowanej Europy, gdzie każdy strzał może zmienić bieg historii. Czy nowa odsłona serii utrzymuje wysoki poziom, czy może snajperska legenda traci celność? Przekonaj się, czy warto podjąć tę misję!

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry