e-mail w danych kontrahenta
Witajcie,
z góry przepraszam jeśli temat już był, ale z braku wyszukiwania na forum nie mogę podobnego znaleść (może to też case pod dyskusję?;)
Czy jest możliwość dodania pola "e-mail" w danych osobowych ?? Brak tego pola jest utrudnieniem w przypadku chęci wysyłki do paczkomatu gdzie wymagają takiej informacji. muszę czekać na tą informację poprzez wiadomość lub sms..
co myślicie ??
pozdrawiam
-
@Kurzynsky bardzo ciekawa propozycja. Na pewno ulatwilaby taką transakcję
0 Fajne! -
Do paczkomatu nie trzeba podawać maila. Numer telefonu jest istotny, a ten widać w danych kontrahenta.
0 Fajne! -
trzeba.. właśnie nadawałem paczke - *pole wymagane
0 Fajne! -
W zasadzie adres @ nie jest jakimś peselem, więc moim zdaniem nie zaszkodzi pokazywanie go w szczegółach transakcji.
0 Fajne! -
Ja już kiedyś o tym pisałem, dlatego podałem adres e-mail w swoich zasadach transakcji jakby był komuś potrzebny. Propozycja na plus, mógłby być pod danymi paczkomatu np.
0 Fajne! -
Może zależy od strony, z której korzystasz. Na Globkurier email wymagany przy nadawcy. Przy odbiorcy opcjonalny.
(Zaloguj się żeby zobaczyć zdjęcia)
0 Fajne! -
Z opcją "ukryj maila" to jestem za.
1 Fajne! -
@mastahluc być może.. wysyłałem ze strony Inpost i tam musiałem podać..
pozdrawiam
0 Fajne! -
Jeśli wysyła się bezpośrednio w paczkomacie bez etykiety czyli sami w nim wklepujemy numery telefonów, wybieramy paczkomat odbiorczy, płacimy itd. to e-mail odbiorcy nie jest potrzebny.
Jeśli wysyła się z przygotowaną etykietą to na stronie InPostu e-mail odbiorcy jest konieczny i trzeba go podać.
Tak sprawa wygląda, wysyłałem już obydwoma sposobami 😉
0 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo