Poradźcie - Days Gone wymiana
Cześć, mam na wymianę nową, jeszcze zafoliowaną Days Gone PL i zastanawiam się czy wymienić na Red Dead Redemption 2 + Ghost Recon Wildlands. Opłaca się wymieniać nówkę, czy folia nie podnosi wartości w przypadku wymian? Co by bardziej doświadczeni koledzy zrobili?
-
Dla ciebie nówka to moim zdaniem gorsza sprawa bo sztucznie podnosi wartość gry i jeżeli porównujesz twoją grę z tym co byś chciał od kogoś dostać to ciężko będzie znaleźć kontrahenta.
Wg mnie jakby ktoś chciał nówkę to by po prostu sobie kupił, raczej nie będzie szukał na wymianę bo i tak nic to ze sobą nie niesie.
0 Fajne! -
A z drugiej strony nie prowadzisz sklepu a coraz więcej ich tutaj tylko dla własnej przyjemności wnioskuję. Więc bierz jeżeli chcesz ograć te tytuły, a stratny nie bd praktycznie. Rdr2 dla fabuły polecam :)
0 Fajne! -
Ja zawsze uprawiam politykę, że jeśli gra jest używana (odfoliowana) to dla mnie jest warta maksymalnie 2/3 średniej obecnej ceny. Na przykład: nowa gra X kosztuje teraz 100 zl. Ja ją odpsprzedaję za maksymalnie 66 zl z wysyłką.
Jeżeli mam coś nowego w folii to sprzedaję po nieco niższej cenie niż w sklepach. Na przykład: gra X kosztuje 100 zl. Ja ją sprzedam za 90 zł z wysyłką.
Nowe Days Gone za używane RDR2 plus Wildlands wydaje się spoko. Jesteś stratny niewiele.
0 Fajne! -
W sumie to już brakowało mi takich tematów, w których to ktoś chce, aby inna osoba zadecydowała co jest dla niego lepsze :)
+ ewentualnie policzyła tzn żeby ktoś sprawdził za niego co ile kosztuje :D
Btw. Gra w folii może być max 20 zł droższa od używanego egzemplarza. (chyba, że jest jakiś wartościowy kod dlc w środku albo specjalne wydanie to inna para kaloszy).
Kupiłem ostatnio używanego Spyro za 90 zł, a nowy chodzi po 110.
1 Fajne! -
Nie chodziło mi żeby ktoś posprawdzał za mnie co ile kosztuje, ale po prostu po koleżeńsku doradził i pomógł rozwiać wątpliwości :P Dziękuję Panowie, lub/i Panie za pomoc w podjęciu decyzji ;P
1 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo