A Plague Tale: Innocence - Czy warto się zachwycić historią Amicii i Hugo?

andreo.spc Admin

Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga UEK GS 2019

WymieńGry.pl Ranga Born to be a Player

WymieńGry.pl Ranga UEK GS 2022

1558686220

(Zaloguj się żeby zobaczyć zdjęcia)

Wygląda na to, że fani singlowej rozrywki dostali świetną grę od Asobo Studio. Mowa o A Plague Tale: Innocence, czyli mrocznej i mrożącej krew w żyłach trzecioosobowej grze przygodowej. Akcja gry osadzona jest w XIV - wiecznej Francji i opowiada historię o rodzeństwie de Rune, które w czasach wielkiej plagi musi stawić czoła rodzinnym tajemnicom. W desperackiej walce o przetrwanie obserwujemy niezwykłą więź pomiędzy sierotami, które zostały skazane na okrutny los podczas najmroczniejszych dni w historii ludzkości.

Tytuł łączy w sobie elementy gry akcji, gry skradanki i gry eksploracyjnej. Prosty system sterowania pozwala skupić się na najmocniejszej stronie produkcji, czyli na fabule. Opowiadana historia nabiera tempa z każdym rozdziałem a dynamika rozgrywki nie pozwala raczej na nudę, wprowadzając co chwile nowe różnorodne zadania. Na duży plus zasługuje również genialna ścieżka dźwiękowa.  

A Plague Tale: Innocence oceniany jest bardzo wysoko. Ja jeszcze mam kilka obowiązkowych gier do ogrania zanim przystąpię do tego tytułu ale już nie mogę się doczekać. A jak według was wypada A Plague Tale: Innocence? Czy będzie to faworyt na grę roku? 

•  
    konewko Elite Vip
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

WymieńGry.pl Ranga Tester

1559080043

Ukończyłem właśnie gierkę. Wbicie platyny jest prawie niemożliwe jak ktoś nie wbił dwóch innych trofek tak do 9-10 rozdziału. Ja sobie odpuszczę... pozbieram tylko znajdźki xd

A sama gra to mocne 7/10. Niestety AI jest głupie jak blondynka na dachu, to już te szczury sprawiają więcej problemów niż wrogowie uzbrojeni po zęby. PS4Pro grzeje się i wyje bardziej niż przy GoW czy RDR2 i zaprawdę nie wiem dlaczego. Może port do tyłka. Ostatnia wada - wszystko jest oskryptowane do bólu :/

Do zalet na pewno zaliczę oprawę audiowizualną, fabułę i ten melodyczny, francuski dubbing, który momentami jest po prostu genialny. Recenzja w drodze ;)

Grą roku nie będzie, ale najlepszy indyk, muzyka i postać jest do zdobycia :) 

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

WymieńGry.pl Ranga Tester

1559118929

@konewko Widzę, że wystawiłeś już na sprzedaż :) Pewnie bym się skusił, ale właśnie dopadłem Spider-Mana i The Evil Within 2. Dodam jednak tytuł do swojej "Listy Życzeń" :)

2 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Ostatnio na blogu
Kolejna część, te same problemy? Sniper Elite: Resistance - recenzja gry (XSX/XRP/XCG)
3 kwietnia 2025

Resistance przenosi nas w realia okupowanej Europy, gdzie każdy strzał może zmienić bieg historii. Czy nowa odsłona serii utrzymuje wysoki poziom, czy może snajperska legenda traci celność? Przekonaj się, czy warto podjąć tę misję!

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry