Maks. Ceny
Z tego co zauważyłem, i nawet pisałem już temat z zażaleniem ( można tam powiedzieć ;) ), mnóstwo gier wystawionych do sprzedaży jest w nierealnych cenach i chyba tylko na pokaz albo naprawdę dla prawdziwego laika co będzie potrafi zywac wuja google. Proponował bym ( wiem, że to będzie ciężkie do realizacji ) aby dany tytuł miał np. maksymalnym próg cenowy, za który można go sprzedać względem rynku. Na przykład jak RDR2 można nówkę kupić już za nawet 150zl to żeby była zablokowana możliwość wystawienia przez użytkownika tej gry za np. 350 w tej samej wersji. Już widziałem tu gry używane, której nówka kosztuje maks 50zl, a są wstawiane za 300. Może zatrudnić do tego osobnego człowiek lub jakiś algorytm ? Wiem, że pomysł strasznie wymagający lecz moim zdaniem ułatwi to kupno gier przyszłym użytkownikom a przede wszystkim nie odstraszy, gdy na głównej stronie zobaczą taka przebitkę, gdzie nawet Janusz z OLX sobie tyle nie życzy. Pozdrawiam, ocb.
-
@YROSHIKU Spokojnie, nie ma co się spinać. Będzie Czarna Lista - będzie problem z głowy.
@ocebe Tego zrobić nie możemy. @mastahluc dobrze to ujął. Tak działa wolny rynek i to indywidualna sprawa każdego, na ile wycenia swój tytuł. A to, że ktoś inny to kupi... To już inna kwestia.0 Fajne! -
nie rozumiem cały czas, co komu do tego, kto jak wycenia swoją własność, abstrahując od rzeczywistej wartości
1 Fajne! -
@danek360 Dokładnie. Według mnie to sprawa indywidualna (chyba, że faktycznie chodzi o "januszy"). A tak swoją drogą, to plusik za Stewiego :)
1 Fajne! -
@danek360 mnie to nie przeszkadza tylko dziwi. Bo jak można wyjaśnić wystawianie czegokolwiek w kosmicznych cenach i pisanie , że się nie chce tego sprzedać , bo się jest kolekcjonerem? Potrafisz to wytłumaczyć? Bo ja nie potrafię
0 Fajne! -
@maciek4281 Trzeba spytać właściciela :) Może jak dodamy zakładkę "Moja kolekcja" to znikną te ogłoszenia "kolekcjonerskie"?
@ocebe Z punktu widzenia wolnego rynku nie możemy nikomu zabronić wystawić drożej przedmiotu na sprzedaż. Jedynie w przypadku zaniżenia ceny danego przedmiotu możemy mieć podejrzenie próby oszustwa. Pomył nawet fajny z punktu widzenia graczy ale na ten moment całkowicie nie realny, zważywszy na ilość pracy, którą wkładamy w usprawnienie serwisu (i tak już sypiamy tylko po 2-3h :p). Wróćmy do tematu za kilka miesięcy :)
0 Fajne! -
@andreo.spc chętnie bym go zapytał , ale dyskusja z nim przypomina trochę „kopanie się z koniem” więc to nie ma sensu , bo i tak będą to jakieś mętne tłumaczenia :)
0 Fajne! -
Najbardziej przeszkadza zaśmiecenie ogłoszeń i przewijanie jego kolekcji która mnie nie interesuje ;D
0 Fajne! -
@Erick0674 możesz przyznać, że firmowałeś ten poprzedzni nieudany projekt?
0 Fajne! -
@danek360 to była riposta w samo sedno :-)
0 Fajne! -
trudny wieczór wczoraj był :)0 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo