Sekiro: Shadows Die Twice

andreo.spc Admin

Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga UEK GS 2019

WymieńGry.pl Ranga Born to be a Player

WymieńGry.pl Ranga UEK GS 2022

1553542774

(Zaloguj się żeby zobaczyć zdjęcia)

Ktoś z Was już grał? 

Mam nadzieję, że faktycznie będzie można zmienić tytuł tej gry na Sekiro: Shadows Die 200 000 Times :D

Osobiście bardzo lubię symulatory zdychania w połączeniu z mrocznym klimatem, a po Bloodborne nadal nie znalazłem dobrego następcy. Akcja osadzona w alternatywnej wersji XV-wiecznej Japonii może być naprawdę ciekawym elementem "przygody".

Oby twórcy utrzymali wysoki poziom trudności odstraszający niedzielnych graczy (cieszy brak możliwości zmiany poziomu trudności :)). Będę polować na Sekiro: Shadows Die Twice w WymieńGry.pl i przekonam się sam :P

Jedno jest pewne, zapowiada się obowiązkowy tytuł dla fanów gier z tematyką soulslike. A jakie jest Wasze zdanie?  

•  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

WymieńGry.pl Ranga Tester

1553894453

@manioczek7 Ja utknąłem na Pani Motyl i Gyoubu Oniwa. Mała rada co do Pani Motyl - w pierwszym etapie walki wystarczy wyprowadzać kontry w odpowiednim momencie i można go ukończyć w jakieś dwie minuty. Drugiego etapu jeszcze nie ukończyłem :)

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1553936295

@herbatkowy @sullivan_1989 Nigdzie jeszcze nie utknąłem, ale już dużo razy mi się umarło ? Swoją drogą, polecacie jakieś umiejętności do wykupienia? Z tych początkowych oczywiście, wziąłem sobie jak narazie tylko wirujące cięcie.  Nie wiem na co się zdecydować ? Mam też odblokowane drzewko "sztuki protezy".

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1553946389

@Asamer Ja jako Sztukę Walki mam również Ostre Cięcie. Nieźle się sprawdza przy większości przeciwników, zwłaszcza że można je wykonć również z powietrza. "Sztuki Protezy" dopiero odblokowałem, więc mam tylko Atak na Linie. 
    Ogólnie polecam jednak "wykupić" większość "Sztuk Shinobi". Jest tam kilka kontr i umiejętności biernych, które się przydają :)

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1553955920

@sullivan_1989 Właśnie szkoda, że nie widać całych "drzewek", bo teraz to takie wybieranie w ciemno ☹️ I też tak myślałem żeby iść w shinobi. No nic, trzeba wracać i lać leszczy ?

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1554015796

@Asamer Dla mnie w Sekiro najbardziej upierdliwie jest to, że właściwie co 10-15 minut spotykami jakiegoś bossa/mini-bossa. Czasem doprowadza mnie to do szału.

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Born to be a Player

1554068200

@sullivan_1989 Przy Oniwie trzeba wykorzystywac przyciaganie zeby wytracac go z rownowagi podczas jego nawrotow na koniu, a z Pania Motyl dalem sobie juz rade. Mozna ja stracac szurikenem jak jest w powietrzu a przy jej kombinacjach uciekalem na boki jak szalony i atakowalem tuz po tym jak wyprowadza pchniecie oznaczone czerwonym znakiem.

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1554111978

@manioczek7 Styl walki z "jeźdźcem" już trochę ogarnąłem, więc teraz to kwestia czasu, żeby go pokonać :) Tak czy inaczej dzięki za rady co do Pani Motyl. Zmierzę się z nią wieczorem, po pracy :) 

0 Fajne!
  •  
    1554653439

Z Panią Motyl to walka jest dziecinnie prosta jeżeli robimy O+R1, czyli kółeczko i na koniec dashowania R1 robi cios z półobrotu, spamujemy tym ciosem panią motyl i klęka szybko :) Ja się umęczyłem z tym pijanym grubym typem co jeszcze truje... Ehh ta gra to istny test dla psychiki. Ubijamy jakiegoś złodupca , przechodzimy alejkę dalej a tam następny jeszcze gorszy.

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1554658355

@herbatkowy U mnie było na odwrót. Pijanego Mistrza pokonałem już przy drugim podejściu. Jest na niegp banalny sposób, ale nie będę niepotrzebnie spoilerował. Jakby ktoś chciałpoznać, to zapraszam na PW ;)

0 Fajne!
  •  
    1554669932

@sullivan_1989
    Akurat ja nie mam spojlerofobii odnośnie soulsbornów, gry fromsoftware są na tyle trudne i niepokojące, że jeżeli przejdę je sam własnymi rękoma na własnym padzie- to jest już dla mnie wystarczające osiągnięcie :) Wszelkie wskazówki mile widziane.

Podeślij na PW :) 

0 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Ostatnio na blogu
Kolejna część, te same problemy? Sniper Elite: Resistance - recenzja gry (XSX/XRP/XCG)
3 kwietnia 2025

Resistance przenosi nas w realia okupowanej Europy, gdzie każdy strzał może zmienić bieg historii. Czy nowa odsłona serii utrzymuje wysoki poziom, czy może snajperska legenda traci celność? Przekonaj się, czy warto podjąć tę misję!

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry