W co aktualnie grasz?
Hej ho!
W celu rozkręcenia forum pozwolę sobie założyć temat, który ma na celu poinformowania innych graczy, w co aktualnie gramy oraz jakie są nasze odczucia odnośnie tej gry.
Jako założyciel zacznę.
Aktualnie gram w Hitmana (2016) na konsoli PS4.
Póki co doszedłem do Bangkoku (czyli ponad połowa gry za mną) i muszę przyznać, że porównując poprzednie gry tej serii jest tutaj wieeele możliwości wykończenia celów misji.
Bawię się przy tej grze bardzo dobrze - niektóre możliwości są zaskakujące i zabawne, a miejscówki zróżnicowane, przez co nie można się nudzić.
Jedyną wadą tego hitmana jest dla mnie bardzo specyficzna "fabuła" - będąc w połowie gry w ogóle jej nie czuję. Raczej jest wrzucona tam na siłę - liczę, że na końcu będzie jakiś plot twist, który sprawi, że zmienię zdanie, ale raczej tak się nie stanie.
A w co wy teraz gracie :D?
-
@konewko to wyobraź sobie jakby wyglądał ten Assassin jakby Ubi nie przesunęło premiery:)? Jeżeli firma zwalnia developerów a zatrudnia konsultantów DEI to niestety gra jest jaka jest. Ostatni AC przy którym się naprawdę dobrze bawiłem to był chyba Black Flag.
1 Fajne! -
Ale DEI w tej grze to najmniejszy problem.
1 Fajne! -
@konewko zakładam że gdyby Ubi nie zatrudniało 5000 kolorowych stworów z których nie ma pożytku to te pieniądze mogłyby iść na animacje, rozbudowane subquesty, lepsze tekstury, voice acting i pewnie wiele innych rzeczy. Ale po co jak trzeba pchać swoją agendę bo ludzie i tak kupią.
1 Fajne! -
@Minuta1985 gry od Chińczyków? Czyli co Black Myth Wukong? I co jeszcze?
1 Fajne! -
Może tak, może nie. Nie dowiemy się tego.
1 Fajne! -
@kryjab20 na tą chwilę to typowo chińskich gier AAA chyba jeszcze nie ma. Czekam na Wuchanga, Lost Soul Aside, Project: The Perceiver, Fanthom Blade Zero i i pewnie jeszcze kilka się znajdzie. W międzyczasie gram sobie w mniejsze tytuły od Azjatów jak np. Ender Lilies/ Ender Magnolia. Naprawdę gier jest tyle że nie ma co tracić życia na niedogotowane molochy z otwartym światem wg Ubisoftu.
1 Fajne! -
Jakby co to gorąco polecam Kingdom Come Deliverance 2. Gra genialna w każdym calu. Na początku gdy twoja postać jest kmiotkiem bez krzepy i umiejętności to gra może trochę frustrować ale im dalej w las tym gra się przyjemniej. Ogrywałem na podstawowej wersji ps5 i gra trzyma stabilne 60kl/s w dobrej rozdzielczości. Czesi jak nikt dotąd potrafili okiełznać niesforny cry engine i wykrzesać z niego naprawdę piękne widoki. Fabuła też jest świetna a niektóre misje są tak zabawne że można dostać banana na ryju i długo zostaną Ci w pamięci. Pomimo braku zapychaczy, bo w grze nigdy nie wykonujemy 2 razy tej samej rzeczy w misjach, to ukończenie wątku głównego i wykonanie 90% misji pobocznych zajęło mi 100 godzin. Naprawdę miło wspominam ten tytuł, mimo iż pierwszej części nigdy nie ukończyłem że względu chyba na złą optymalizację na konsolach i niedopracowane mechaniki. Na szczęście w dwójce wszystko działa o niebo lepiej.
2 Fajne! -
Kryjab: właśnie myśłałem o tym by wkrotce się za niego wymienić, chociaż 1nka jakoś mnie nie wciągneła.
Technomancer całkiem świetny, wiadomo to rok 2016 i grafika już odstaje, ale fabularnie całkiem, całkiem, takie 7/10.
Teraz ogrywam Warhammera Space Hulk Tactic, jak ktoś lubi gry taktyczne, to polecam ;) 7/10
A potem czas na Spellforce Conquest of EO ;)
2 Fajne! -
Skończona platyna w Robocopie
ależ to była uczta dla starych graczy :)
Ile smaczków z filmów o Alexie Murphy!
bardzo fajna perełka od Polskiego studia :)
polecam!!!!
4 Fajne! -
@kenny2612 gratulacje! PS jak sobie poradziłeś ze zręcznościowymi wyzwaniami na padzie, np. na strzelnicy? Jakiś patent, kwestia wprawy? Miałem tylko kilka podejść do tej pory, ale jakoś optymistycznie to dla mnie nie wygląda.
Tłukę dalej SW Outlaws - wylądowałem na Tatooine... klimacik jest nieziemski 😉
0 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo